New Generation, Old Games

35

New Generation, Old Games – proiect Erasmus+ (parteneriate strategice)

Parteneri:  

  • SIA „Skolmeistars” privata pirmsskolas izglitibas iestade „Mazins ka jura” – Letonia (Riga)
  • Colegio Publico Ocejon – Spania (Guadalajara)
  • NENE HATUN ANAOKULU MUDURLUGU – Turcia (Sivas)

Obiectivele proiectului:

  • Readucerea în actualitate a jocurilor vechi, astfel încât copiii să nu mai fie tentați de tehnologie, ci să-și petreacă timpul alături de covârstnici.
  • Implicarea părinților în activitățile extracurriculare ale preșcolarilor, dar și în petrecerea unui timp cât mai mare cu proprii copii.
  • Realizarea unor schimburi profesionale între cadrele didactice.

Descrierea proiectului:

Proiectul își propune să îndepărteze copiii de vârstă preșcolară de tot ceea ce înseamnă tehnologie, prin readucerea în actualitate a unor jocuri vechi, însă extrem de utile pentru creșterea gradului de socializare și creativitate ale copiilor.

Astfel, fiecare țară va trebui să realizeze o colecție de jocuri vechi, iar cărțile/broșurile, să fie editate și în limba engleză, astfel încât, de aceste jocuri să beneficieze copiii din toate țările partenere.

Totodată, la nivelul fiecărei școli implicate, se va realiza un seminar pentru părinți, astfel încât aceștia să conștientizeze atât importanța timpului petrecut alături de copiii lor, cât și utilitatea jocurilor în aer liber pentru dezvoltatea acestora.

De asemenea, proiectul presupune și 4 activități de tipul Learning, Teaching, Training, în cadrul cărora, câte 5 cadre didactice vor participa la cursuri de formare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here